Programma aanbod

Assertiviteitstraining

Assertiviteit is opkomen voor je eigen mening, belangen en/of behoeften, terwijl je ook rekening houdt met de behoeften van anderen. Hoe vaker je assertief reageert, hoe meer je zelfvertrouwen groeit, wat maakt dat je weer assertiever kan reageren.

Thema’s die aan bod komen zijn: luisteren, iets vragen, een kort gesprek voeren, nee-zeggen, iets bespreken, kritiek geven, kritiek krijgen, omgaan met gevoelens, uiten van boosheid, uiten van teleurstelling en complimenten geven. Bij deze thema’s worden concrete tips aangeboden waarmee je aan de slag kan met behulp van rollenspelen en huiswerkopdrachten.

 

 

 

 

 

Communicatietraining

Communicatietraining

Tijdens deze training komen het inoefenen en integreren van je non-verbale en verbale communicatieve vaardigheden aan bod. Thema’s zoals je luisterhouding, het maken van oogcontact, een gesprek aanknopen, leren omgaan met kritiek, je mening durven geven … worden hier uitvoerig besproken en ingeoefend.

Lees meer

Groepstherapie

Groepstherapie

In het groepsgesprek willen de groepsleden bewust stilstaan bij zichzelf en de anderen, zelf gehoord worden en luisteren naar elkaar, steun ervaren en anderen ondersteunen, advies en goede raad geven aan mekaar of bedenkingen met de anderen in de groep delen.

Lees meer